Reviews over Instituten

  Vreselijke ervaring!

  Review over Sonnevelt Opleidingen

  Ik wilde de opleiding tot kindercoach volgen en was hier erg enthousiast over. Tijdens de eerste lesdag/kennismaking werd verteld dat je na ieder les een korte verwerking moest schrijven over je ervaring en hoe je proces verloopt. Er werd nadrukkelijk gezegd dat je eerlijk moest zijn en dat het ook kon dat dingen in de les je triggeren dus dat hier zorgvuldig mee omgegaan moest worden.

  Ik schreef dat ik door mijn autisme wat last had van overprikkeling maar de les super interessant vond.

  Kort daarna werd ik gebeld door 1 van de docenten, Ada Volkers, dat ik niet binnen de opleiding paste. Zij had grote zorgen over mijn diagnoses (autisme en ptss) en vond het niet veilig kinderen aan mij toe te vertrouwen. Ik heb haar verteld dat dit een groot vooroordeel was en dat ik mijzelf en mijn behandelaar vertrouw op ons inschattingsvermogen ipv een docent die mij 1x heeft gezien.

  Het was een vervelend en emotioneel gesprek maar haar besluit (als of zij dat recht had) stond vast. Nog voordat ik een afspraak met de afdelingsleider en studiecoach was ingepland, was mijn schoolgeld al teruggestort.  Ada was zelf niet aanwezig bij dit gesprek wat alles zegt over haar professionaliteit. Ik heb uitgelegd dat ik al 10 jaar met kinderen werk en dit nooit problemen heeft opgeleverd. Dat ik geruime tijd was uitbehandeld bij de GGZ en dat ik tevens op voorhand eerlijk was geweest over mijn achtergrond en hier tijdens de intake gewoon op was aangenomen. Toch bleef de uitkomst hetzelfde en werd ik van de opleiding getrapt.  NOTE: dit is discriminatie en verboden bij de wet. Een student is nooit verplicht inzage te geven over een medisch dossier, precies om deze reden.

  Ook is Ada Volkers notabene een kindercoach die zelf met kinderen met ASS werkt. Dat zij zo makkelijk een oordeel vijlt is ronduit belachelijk en gevaarlijk.

  Zwakke punten
  Alles. 1 grote discriminatie bagger show

  Cursusgeld terug

  Review over Thuiscursus.nl

  Beste NHBO of hoe het nu ook maar heten mag. Helaas heb ik nog altijd niet mijn geld teruggekregen van een cursus die ik wel betaald heb, maar die ik niet heb kunnen volgen vanwege het faillissement. Ik begrijp dat jullie nu onder een nieuwe naam opnieuw gestart zijn, fijn voor jullie maar niet fijn voor benadeelde oud-cursisten die nog altijd op hun geld wachten. Het zou netjes geweest zijn als jullie die alsnog de mogelijkheid hadden geboden hun cursus te volgen. U zal begrijpen dat ik verder niet meer op uw aanbod zit te wachten. Mijn vertrouwen in deze organisatie is weg.

  Met vriendelijke groet,

  Eva Essakana-Groeneweg

  Sterke punten
  De lessen die ik eerder heb gevolgd waren leuk en goed

  Zwakke punten
  Pikken je geld en starten dan een nieuw bedrijf

  Volksverlakkerij!

  Review over Sonnevelt Opleidingen

  In een woord verschrikkelijk!! Deze opleider biedt o.a coach opleidingen op HBO niveau aan en claimt dat ze geaccrediteerd is. Welnu, een opleiding mag je het zeker niet noemen, het is niets meer dan een simpele cursus ,die je ook in het buurthuis zou kunnen volgen. Ze claimen tevens dat artsen en reeds practiserende coaches en consultants aan hun opleidingen deelnemen. Maar niets is minder waar! De groep bestond uit kapsters en overspannen deelnemers die daar puur voor therapie zaten. De docente was niets meer dan een clownistische juf die al haar eigen persoonlijke ellende met de groep deelde onder het mom van studiemateriaal.  Als je je geld wilt investeren in een cursus met 0 waarde, waar werkgevers om lachen, ga vooral voor Sonnevelt!

  Sterke punten
  Absoluut niet. Ze zijn niet eens in staat om voor een lunch te zorgen. Dit zou je toch minstens mogen verwachten voor het geld dat je daar betaalt!

  Zwakke punten
  Ze verkopen een opleiding, maar je belandt in een groep vol gefrustreerde cursisten die therapie zoeken!